Keto experience ervaring

Ervaring 14 daagse keto experience

Lees hier het verslag

Wat gebeurde er de eerste 6 dagen?

Dag 1 tot en met 3 gingen redelijk soepel; met veel motivatie en nieuwsgierigheid begon ik aan de eerste 3 dagen vol groente-smoothies en groenten. Dag 3 wel wat honger tussendoor, maar kwam nog steeds goed door. De aandacht en tijd voor het bereiden van de gerechten gingen me beter af dan ik vooraf had gedacht.

Dag 4 werd ik volledig slap en futloos wakker; zweterig, totaal geen energie, hartkloppingen na zeer kleine inspanning en erg emotioneel. Van die dag en dat effect op mijn lijf en leden was ik enorm onder de indruk.

Na een knuffel van Sanne en de geruststelling dat dit normaal is en erbij hoort, ben ik die dag heel rustig doorgegaan. Vanaf dag 5 ben ik juist weer hartstikke fit. Totaal geen futloos gevoel; mijn verbranding is duidelijk overgegaan op vetten.

Wanneer kwam je in ketose?

Rond dag 4 vermoed ik.

Hoe merkte je dat?

Door die stevige ‘keto-griep’ van een paar uur op die 4e ochtend.

Wat gebeurde er met je lichaam?

Ik viel flink af die eerste dagen, hoewel dat niet mijn bedoeling was. Het was wel duidelijk dat mijn lijf flink veranderde; met name mijn energiehuishouding en qua kilo’s die er eerst snel af gingen.

Ook stoelgang veranderde; tikkie onrustig, maar vond uiteindelijk wel weer stabiliteit.

Wat gebeurde er met je ‘mind’?

Ik werd (en ben nog steeds) rustiger en meer ‘at ease’. Ik voelde me als snel helderder en schoner. Hoewel ik op dag 4 dus enorm emotioneel was en blijkbaar ook wel wat los te laten had.

 

Wat heb je gedaan aan sport en beweging?

Veel gewandeld en 3x per week intensiever gesport; in de vorm van zwemmen, fietsen of bootcamp.

Na dag 6 mocht je meer eten:

Vertel daar eens over:

Mijn behoefte aan eten verminderde; ik had de hele porties en vooral de tussendoortjes niet nodig om me voldoende gevuld te voelen.

De gerechten waren toegankelijk en toch verrassend; ik heb ontzettend veel nieuwe dingen geleerd. Wist niet dat je zulke lekkere pannenkoekjes kan maken van roomkaas en eieren! Wat een feestje.

Ik merkte dat het me goed afging om met aandacht met mijn eten bezig te zijn; qua voorbereiding, inkopen en bereiden. Dat hield ik ook de tweede week goed vol.

Hoe is je 2e keto week bevallen?

Wat gebeurde er?

De aandacht voor het eten wordt langzaam normaler en nog steeds voelt het supergoed.

Wat at je met name?

Groenten, vlees/vleeswaren, vis, eieren, wat vaker yoghurt en noten.

Wat waren je resultaten?

Uiteindelijk totaal 4/5 kilo afgevallen en vooral qua ‘vol gevoel’ en energie op de dag een veel betere ervaring.  Ik voel me gezond, bewust en helder; echt een heel goeie ervaring.

Wat heb je na de 14 dagen gedaan?

Ik ben nog een week doorgegaan, zonder alcohol en met vergelijkbare recepten uit de tweede week.

Wat was je beloning?

Na de derde week hadden we een etentje met vrienden, waar ik voor het eerst weer een drankje heb gedronken. Maar vooral het toetje tijdens het etentje: een chocoladetaartje, was de beste en meest heerlijke beloning. Daar heb ik enorm van genoten, zoveel meer dan anders. Ook een hele fijne ervaring om zo van dat ene taartje te genieten.

Hoe is het na een maand?

Het voelt nog steeds heel goed; ik wil dit graag volhouden en mijn vriend ook. We proberen een ander eetpatroon vol te houden. Het volledig zonder koolhydraten en alcohol hoeft niet altijd, maar ik wil wel naar een fijn patroon in balans.

Wat verwachtte je van de begeleiding? Professioneel advies en deskundigheid – waar je op kunt vertrouwen.

Hoe was de begeleiding tijdens de 14 dagen?

Sanne haar geruststellende blik en knuffel op de 4e dag deden wonderen. Naast deze liefdevolle aandacht gaf zij tussendoor bovendien professionele tips. Denk aan voldoende zout inname en supplementen. Ze houdt je werkelijk in de gaten en ik had dan ook een vertrouwd gevoel om dit experiment aan te gaan.

Daarnaast zorgt ze voor kennismaking met nieuwe ingrediënten en producten en zorgt ze voor genoeg inspiratie waar je zelf mee aan de slag kunt.

Kun je zo’n keto experience alleen?

Ik denk zeker dat het alleen kan als je de motivatie hebt. Tegelijk besef ik dat het heel erg helpt qua motivatie als je het in ieder geval met z’n tweetjes doet. Nog beter als je het met elkaar in één huishouden doet en anders met een maatje of een paar maatjes dicht bij je.

Het vraagt namelijk wel tijd en aandacht voor je eten en voor jezelf; ingrediënten in huis hebben, het voorbereiden van het eten (ook voor onderweg als je op pad bent) en het bereiden. En als je je even niet goed voelt qua energie, moet je jezelf ook de rust gunnen om daar doorheen te mogen.

Ik heb gemerkt dat het dieet (of ander voedingspatroon) me goed doet en het voor mij dus die aandacht volledig waard is. Datzelfde geldt ook voor mijn partner; hij knapt er enorm van op en waardeert de tijd en toewijding van mij enorm. Dat werkt voor beide motiverend en stimulerend.

 

Waar werd je blij van?

Van mijn energie gedurende de dag en het feit dat ik van mezelf ontdekte dat ik juist wél de aandacht aan voeding en daarmee mijn lijf kan besteden.

Het inzicht en de ervaring dat als ik goed voor mijn lijf zorg, mijn hoofd en humeur daar heel goed bij varen.  ?

Dat het mij en mijn vriend goed gelukt is dit samen vol te houden en samen de positieve aspecten te ervaren.

Ik werd ook heel blij van het delen van ervaringen met elkaar; het is ook gewoon heel leuk om het met een groepje te doen en dit samen te ervaren.

Wat viel tegen?

Het eten binnen 10 uur, dat blijft een aandachtspunt.

Zou je de keto expierence nog een keer doen? Zeker weten.

Zou je het anderen aanraden om te doen?
Absoluut; als je nieuwsgierig bent naar het resetten van je lijf en te ontdekken wat het met je doet om een compleet andere brandstof te gaan gebruiken: doen! Ook als je niet per se af hoeft te vallen is dit zeker de moeite waard. Het leert je veel over je eigen lijf en mind.

Wat je nog kwijt wil:

Superveel dank Sanne, voor jouw toewijding en aandacht.

Bekijk hier meer informatie over de keto experience.

 

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *